... du er her

Søtpotetlomper

05.01.2021 - 18:12
Søtpotetlomper

Kan jeg friste med smaksrike, saftige og næringsrike lomper til lunsj eller kveldsmat?

Jeg liker best å være ærlig i mine oppskrifter og må derfor informere om at denne oppskriften både var litt vanskelig i starten og litt tidkrevende. Men den var enklere på andre forsøk og det er jo selvfølgelig denne justerte oppskriften du får! 😉

Skulle du synes lompene er litt vanskelig å bake ut, så kan jeg love deg at det uansett er verdt strevet! Saftige og nydelige, både til kvelds og i matpakken!

Det å lage deigen var for så vidt enkelt, men det å få deigen til å bli riktig konsistens for utbaking, det var litt vanskelig. Nå har jeg forhåpentligvis fått til riktig mengde til dere slik at dere får en litt enklere vei å gå enn meg😉

Du tar:

650  gram søtpotet (ca. 2 store brukte jeg)– denne rensker du og deler i terninger og koker til den er mør. Du kan også bake den, da beholder den enda flere næringsstoffer!

Når søtpoteten er myk, moser du den med en stavmikser og får bort alle klumper.

Tilsett så litt salt, ca ½ ts!

Deretter 3,5 dl speltmel og 1 dl sammalt rugmel finmalt.

 

Bland alt godt. Så er det utbakingen, den morsomme delen….. om du har fått til deigen😉 Er deigen veldig klissete enda, ha i litt mer mel! Vær nøye med å ikke bruke for mye, da blir lompene mindre saftige! Mengden mel kan variere ut fra hvor moden poteten er også, så prøv deg litt frem!

Ta små klumper, ca på størrelse med en stor golf -ball og form som en bolle. Kjevle ut til en rund lefse 3-5 mm tykk. Sørg for å ha litt mel under og mel på toppen, det er lett at det klisser seg. Du kan også trykke ut med hendene om du synes det er bedre.

Stek så i stekepanne på middels varme. Stek et lite minutt pr side. Når lompen har brune prikker er det på tide å snu den, men dette kommer du inn i underveis. Bruk en stekespade til å flytte lompene fra bakebrett til stekepanne og til å snu de underveis.

Lompene smaker nydelig med litt smør og hvitost!! Men selvsagt passer de også med annet pålegg😊

Hvis du får rester bør de oppbevares i et kjøkkenhåndkle så de holder seg.

Næringsinnhold i hele deigen er: 1400 kcal

Jeg fikk til 14 stk av oppskriften, men antall varierer ut fra størrelse og hvordan du ønsker å ha lompene😉 OBS, jo større lomper, jo vanskeligere å bake ut og få hele i stekepannen!

Altså blir det 100 kalorier pr. lompe om du følger oppskriften over og lager lompene i samme størrelse som meg.