... du er her

Sjokolademuffin

14.01.2021 - 08:12
Sjokolademuffin

I januar tenker du kanskje?;)

Når det er vinter og både kaldere og mørkere på kveldene, kjenner jeg ofte at jeg er mer fysen. Kanskje er det bare meg? Men man er gjerne mer inne og koser seg i eget hjem på vinteren. Kanskje inviterer man gode venner på en kopp kakao og noe godt å bite i, eller lager kosekveld med kjæresten. På våren og sommeren blir i alle fall ikke jeg fysen på samme måte, for da er jeg mer aktiv ute.

Det jeg ofte innser etter jeg har laget noe godt er at, oi, dette var en stor oppskrift! Plutselig står jeg der med 14 muffins, og kanskje skulle jeg bare lage noe godt til meg selv og samboeren på kvelden. Selvsagt kan man fryse, men personlig synes jeg fersk bakst er mye bedre, så neste gang fysen melder seg igjen så lager jeg ofte noe nytt i stedet for å hente i fryseren. Og om jeg IKKE fryser så blir ikke det så bra heller, for da spiser jeg kanskje mye mer enn jeg i utgangspunktet hadde tenkt.

Denne oppskriften her gir kun 6 små muffins. De er ikke supersunnifiserte på noen måte. Eneste sunne valg denne gangen er at jeg har valgt å bruke kokosblomstsukker fordi dette har noen flere næringsstoffer en vanlig hvitt sukker. Mengden i oppskriften er dog så liten at det utgjør lite forskjell- men om man velger denne typen sukker hver gang man baker utgjør det litt i lengden. Men som skrevet i oppskriften, kan du helt fint bruke vanlig sukker også, om det er det du har skapet.

Jeg har også brukt rugmel i stedet for hvetemel. Muffinsene blir mer mettende med grovere mel. Til sammenligning har rugmel dobbelt så mye kostfiber som hvetemel.

 

Du trenger:

30 g smør

1 egg

1 ts bakepulver

1 ts kakaopulver

50 g kokosblomstsukker (du kan bruke vanlig sukker)

Ca. 50 g sammalt rugmel – finmalt

 

Ha egg og sukker i en mikser og miks lett sammen, tilsett smeltet og avkjølt smør.

Ha deretter i det tørre. (Denne muffins røra skal være litt fastere enn muffinsrøre vanligvis er)

Tilsett ca. 1 toppet spiseskje røre i hver muffinsform.

Jeg fikk 6 muffins (i vanlige muffinsformer) av denne oppskriften.

Stek på ca. 180 grader i 10 -12 minutter.

 

Håper det smaker!

Hvis du er opptatt av kalorimengden inneholder hver muffin ca. 115 kalorier.