... du er her

Pytt i panne

23.03.2021 - 12:29
Pytt i panne

De fleste av oss er litt sånn at vi kjører oss inn i et spor. Man finner noe man liker og synes passer sammen, og så blir det sånn.

Mitt mål for året er å spise mer grønnsaker! Jeg er har stor tro på mål som handler om å gjøre mer av noe, heller enn å begrense seg! Selvsagt ville det å spise mindre sukker vært et godt mål, men mindre av noe blir på en måte en negativ tanke i hodet, mens mer blir positivt. Derfor prøver jeg å ha frukt eller grønt(grønnsaker) til alle måltider.

Målet bør være å spise regnbuen, altså variere masse i hvilke grønnsaker man spiser! Anbefalingen til helsedirektoratet er 300 gram grønnsaker pr. dag og da teller poteten ikke. Men jo mer grønt, jo bedre, så ikke vær redd for å gå over denne anbefalingen! For hva skjer hvis du har mer og mer grønnsaker på tallerkenen? Jo, det blir mindre plass til det andre. Så helt uten fokus på at du kanskje vil spise litt mindre kjøtt, litt mindre saus e.l, så oppnår du dette automatisk fordi de spennende grønnsakene opptar masse plass.

 

Dagens middag er en pytt i panne variant.

Ønsker du kjapp middag anbefaler jeg deg å gjøre klar grønnsakene dagen før. Middagen tar neppe mer enn 30 minutter å lage om grønnsakene er preppet, og det eneste du trenger å gjøre da er egentlig å røre innimellom. Perfekt å kunne gjøre andre ting mens middagen godgjør seg. Pytt i panne er også en genial middag å varme opp for den er like god dagen etter. Så du kan også vurdere å steke retten dagen før, så du kun trenger å varme den før servering.

 

Du trenger:

1 søtpotet

2 poteter

2 stor gulrot

1 rødbete

1 pakke kalkunbacon – del i terninger.

Del alle grønnsakene i små terninger, 1 *1 cm.

Ha litt olje/smør i stekepannen, oppskriften er regnet ut fra 1 ss smør. Har du teflonpanne trenger du ikke fett i det hele tatt.

Ha grønnsakene over i den varme stekepanna og la dem steke på middels høy varme. Krydre med litt salt og pepper, rør av og til og stek til grønnsakene er møre. Stikk med en gaffel for å kjenne når retten er ferdig stekt.

Dander grønnsakene på tallerkenen og gi kalkunbacon en kjapp steking. Den trenger kun 3-4 minutter på høy varme mens du rører. Legg baconet på toppen av grønnsakene.

Om du spiser halve retten har du spist 200 gram grønnsaker, da mangler du bare 100 gram for å oppfylle dagens mål😉 Litt paprika, agurk og tomat på skiva så har du klart det!

Nå har du spist, Orange og lilla til dagens middag.

Da er dagens spørsmål: hvor mett ble du? Kjenn etter og sammenlign med andre middag hvor du har spist mindre grønnsaker😉

Kalorimengden på middagen er nemlig bare 300 kalorier!!