... du er her

Kylling - gryterett

28.04.2021 - 13:54
Kylling - gryterett

Stor kyllingryte

Jeg elsker middager som jeg bare kan varme opp, for la oss være ærlig det er ikke alltid tiden strekker til og man føler at man har lt for mye man MÅ! Kanskje har det for mange vært «bedre» i dette rare korona-året, siden mange fritidsaktiviteter, reisetid til å fra jobb o.l har utgått, men likevel. Hvor digg er det ikke om maten bare kan varmes. Og ekstra digg, frys litt til senere!! Denne oppskriften er nemlig så stor at det hyrer til to middager +.

 

Du trenger:

600 gram kyllingfilet

1 kinisisk hvitløk

1 rødløk

1 løk

1 søtpotet

2 stor sopp – sjampinjong

Krydder: spisskummen, kanel, gurkemeie, salt og peper

2 pk kokosmelk (rema 100 varianten i pappkartong ble brukt her, inneholder litt mindre enn de i blekkboks)

1 pakke hakket tomat

1 pakke linser

Litt fersk basilikum

2 dl fullkornspasta

2 ss olje som tåler varme

Hvordan:

Bruk gjerne en stor jerngryte, støpejernsgryte el.lignende.

Ha i 2 ss olje og la de varmes opp på lav varme.

Mens du gjør det hakker du hvitløk og løk i små biter.

Sett deretter på en stekepanne og del kylling i små biter og stek på middels varme. La denne steke og rør innimellom. Ikke glem kyllingen mens du ordner det andre😉 Da blir det fort tørr.

Ha hvitløk og løk i gryten og la dette surre til det blir gylden.

Mens dette surrer deler du opp rødløk, denne tilsetter du når løken er ca. ferdig.

Del så søtpotet og sopp i små terninger.

Ha også dette i gryta, tilsett krydder og rør godt.

Tilsett så kokosmelk, hakket tomat og la dette putre i ca 15 minutter.

Tilsett så linser og pasta.

Tilsett litt basilikumblader.

Nyt og spar resten av gryte til dagen etter eller frys i porsjonpakker😉 Denne er super å ha med til lunsj også:D

Kcal: 2270 kalorier i hele gryten😊 Del opp ut fra antall porsjoner gryten tilsvarer hos dere!