... du er her

Banankakemuffins

23.05.2021 - 21:00
Banankakemuffins

Bruker du banan når du baker? Den er nemlig helt super som naturlig søtning, særlig om den er litt for moden og ser ut som den helst passer i matavfallet. Da er den helt perfekt! Jo sortere skall, jo bedre😊

Bananen er en kaloririk frukt og derfor velegnet for å gi energi. Banan er dessuten en god kilde til vitamin B6 som bidrar til normal energiomsetning og for immunsystemet vårt sine normale funksjoner. Den er også en veldig god kilde til kalium som bidrar til normal muskelfunksjon og normalt blodtrykk. Som ikke alt det var nok er den også rik på kostfiber som er gunstig for optimal fornøyelse.

I denne oppskriften har jeg valgt å ha i litt sukker, det var rett å slett fordi jeg ikke klarte å vente med å teste oppskriften til bananen var max moden😉 Så har du en brun banan blir de helt sikkert søte nok uten tilsatt sukker og får dermed enda litt mindre kalorier og blir litt sunnere.

 

Ingredienser

75- 100 g havremel

4 ts sukker – kan sløyfes om du har godt moden banan

¾ ts bakepulver

35 g cashewnøtter – hakket i biter

15 g mørk sjokolade – hakket i biter

1 banan – most lett med gaffel

1 ts vaniljesukker

2,5 ss melk

1 ss smør

1 egg

Hvordan

Sett ovn på 190 grader.

Sikt hvetemel, vaniljesukker, sukker og |bakepulver i en bolle.

Pisk egg godt i en egen bolle og tilsett most banan, smør og melk.

Ha så denne blandingen over i melet og rør dette inn.

Fordel over i 6- 8 muffinsformer – avhengig av størrelse.

Stek 20 – 25 minutter.

Hvis du ordner 8 muffins inneholder de 110 kalorier pr muffin.

 

Håper du digger disse litt sunnere muffinsene, kos deg med god samvittighet!

Muffinsen kan bli lysere eller mørkere enn på bildet, avhenger av hvor moden bananen er!