... du er her

Melkefri mocca

29.06.2021 - 13:11
Melkefri mocca

Kaffe mocca/Kaffe latte – melkefri!

Lyst på en kaffe med litt ekstra?

Pleier du å kjøpe deg annen kaffe en sort kaffe når du er på kafe?

Visste du at de i aller fleste kaffebarer bruke helmelk? Har du noen gang spurt om lettmelk, eller annen type melk? For de har det, bare standard er helmelk. Den har mest smak pga sitt høye fettinnhold og blir derfor enda mer fyldig når den steames.

I denne oppskriften kan du bruke soyamelk naturell eller med sjokoladesmak. Lager du latte bruker du vanlig soyamelk, denne har 39 kalorier pr 100 g. Til sammenligning har helmelk 63 kalorier. Lager du derimot en mocca med sjokolademelk har den 61 kcal, nesten likt som helmelken. Hvorfor bytte tenker du kanskje? En hjemmelaget mocca uten ekstra søtning har 180 kalorier. En mocca -latte fra eksempelvis espresso- house inneholder 528 kalorier. Dette fordi kaffesirupen som brukes for å få moccasmak inneholder masse sukker.

Ønsker du litt søtsmak kan du som skrevet i oppskriften bruke litt sukrin sirup – gold. Denne har 149 kcal pr 100 g, men du trenger svært liten mengde for å få litt søtsmak. Mini – tskje er nok!

En ekstra gøy utfordring er å sjekke hvor mye du sparer på å lage kaffen din selv å ta med, kontra å kjøpe ute😉 Det er en hel del om du kjøper regelmessig, i tillegg sparer vi miljøet for engangskopper!

Test gjerne denne og tag oss i Livegym din coffee – to go😉  #livegymcoffee2go

 

Du trenger:

1 espresso shot/ 1 dl sterk kaffe

3 dl alpro soyamelk/ alpro soya sjokolademelk

Evt: søtning – flytende sukrin gold – en liten ts.

Kaloriinnhold i denne er ca. 200 kalorier om du laget mocca varianten, latte- varianten har ca 110. Begge er det regnet med litt søtning.