... du er her

Vegetargrill

02.08.2021 - 08:23
Vegetargrill

Grillmat – tenk alternativt

I år, som i fjor hater jeg å stå inne på kjøkkenet når gradestokken passerer 20 grader og sola varmer.

Vi har så få dager med sol at de må nytes, maks!

Dette er en middag du lager klar på morgenen slik at kun steking på grill gjenstår når middagen ønskes.

Jeg benytter ferdig vegetarburger fra coop vegetardag.

Velg mellom sopp, rødbeter og erter. Personlig har den med sopp blitt en favoritt. Og du, spis gjerne to! Da får du testet to forskjellig smaker og de er ikke spesielt kaloririke så to er helt innafor til midddag.

Selvfølgelig kan du lage burger selv også, men denne gangen valgte jeg den raskeste løsningen.

Tilbehør:

Kutt opp

1 løk

1 paprika

1 -2 små poteter i terninger

Litt rødkål

1 ts krydder – jeg bruker potetmiks.

Noe små buketter med brokkoli

Alternativ 1:

Del i to firkanter med aluminiumsfolie. Ha litt olje på grønnsakene og vend dette inn med fingrene. Ha på litt krydder og 1 god ss creme fraiche.

Pakk godt inn i folien så de blir helt tette. Legg i kjøleskap og lagre til steking.

Sørg for at du har god å varm grill når du skal grille. Tilbehør-pakken kan både stekes på rist og på stekeplate.

Steketid varierer, men 15 minutter bruker stort sett å være nok. Steketid på burger er ca. 2 minutter på hver side. Disse bør steke på stekebrett eller i folieform, da de setter seg fast i grillen om du steker på rista.

Alternativ 2:

Del grønnsakene i staver tre de på et grillspyd eller om du har stekeplate til grillen kan du legge de rett på den. Stek til ønsket konsistens og server sammen dippen under.

Server gjerne med en hvitløksdipp.

½ boks lettrømme – eller creme fraiche som du allerede har åpna

½ - 1 kinesisk hvitløk

¼ raspet agurk.

Bland sammen og server sammen med resten.

Vegetarmiddag på 1-2-3 – godt og sunt:D