... du er her

Snacks

15.08.2021 - 10:52
Snacks

Snacks

 

Sola titter fortsatt frem, det det er fortsatt noen sene sommerkvelder igjen og samfunnet åpner mer og mer opp! Endelig kan vi være sosiale igjen! Hvorfor ikke diske opp med noe skikkelig sunt og digg på neste vennekveld?

Vi mennesker er vanedyr, det vi er vant til er det vi gjør. Er vi vant til å sette fram potetgull på vennekvelden, så er det akkurat det vi fortsetter å gjøre. Derfor er dagens oppskrift levert med en utfordring, eller faktisk to!

Utfordring nr 1: Neste gang – bytt ut potetgullskåla med ei skål som er litt mindre. Utfordring nr 2: Hver gang du spiser/serverer noe godt (godis) eller snacks (som potetgull e.l) skal du også sette frem ei skål med frukt og grønnsaker i tillegg. Gjør dette til en vane!

Dagens oppskrift kan funke godt til frukt og grønnsaksskåla.

Om det blir rester er det sykt godt på skiva også😊

Rødbethummus:

Alt du trenger er:

1 rødbet

3 dl kikerter – hermetiske – skyll i rennende vann

½ dl vann

3 ss tahini

Saften av 1 lime

Litt salt og pepper

Litt spisskummen

Skrell rødbet, kutt i små biter og kokt den til den er mør. Jo mindre biter jo raskere koketid. Husk at fargestoffet er svært sterkt, så brukt en fjøl du ikke er redd for og kanskje hansker?

Skyll kikertene i rennende vann.

Ha alle ingredienser i en blender. Kjør til riktig konsistens.

Kutt opp frukt og grønnsaker og server sammen med hummusen😊