... du er her

Solbærkake

15.08.2021 - 10:46
Solbærkake

Nå er bærsesongen her, herlig! Har du ikke bærbusker eller frukttre selv, så hør om noen tilbyr selvplukk. Sjekk på kjøp og salg- sider nær deg, ofte tilbyr folk selvplukk når de ikke benytter all frukta selv. For nedfallsfrukt i hagen vil ingen ha.

Solbær som du finner i denne kaken har store mengder vitamin C. Vitamin C hjelper også opptaket av jern i kroppen, så det å ta litt solbær sammen med havregrøten funker enda bedre enn et glass juice. Å du, med det samme du plukker solbær til denne kaka, plukk litt ekstra. Bærene er supre å ha hvis du vil bake en kake senere i høst, eller om du vil ha solbær i smoothien din, det er nemlig superdigg!

Blåbær, som kaka også inneholder, finnes både som skogsbær og som hagebær, det er skogsbær som er brukt i denne kake. De gir veldig fin farge også😊 Blåbær er en super kilde til vitamin E, -C og folat. De har også et høyt innhold av kostfiber. Blåbær er superbær som bidrar til å beskytte oss mot oksidativt stress, redusere tretthet og utmattelse, og kostfiber som hjelper til en bedre fordøyelse.

Bringbær har også masse vitamin C og godt med kostfiber, så denne kaka er en skikkelig C-vitamin -boost!

Og du, visste du at det anbefales å spise en neve bær pr. dag? I denne kaken får du litt av dosen din der😉

 

Denne kaken er perfekt i to porsjons former. Ønsker du å heller lage en stor kake med kakeform på 24 cm ca. anbefaler jeg å doble oppskriften. Jeg forsøkte nemlig med stor form i første forsøk på denne oppskriften og da ble kaken bare ca. 2 cm høy😉 Ikke så dekorativ der altså, bunnen ble for tynn. Så enten dobbel oppskrift eller porsjonsformer!

Kaken smakte nydelig selv om den ikke ble særlig høy, men siden det holder seg fint i fryseren kan man fryse deler av den å ta opp senere om man dobler oppskriften.

Du trenger:

10 dadler uten stein

3 ss tahini (hvis du ikke har dette, kan du ersatte med et nøttesmør)

5 ss røstede havregryn (varm raskt under omrøring i tørr stekepanne)

2 ss rå kakao

Litt salt

2,5 ss bozkhvetemel

Dette er bunnen på kaken. Kjør dalder og tahini i en kjøkkenmaskin til en seig masse. Tilsett havregryn, salt og kakao til slutt. Trykk ned i formen og sett i fryseren.

Fyllet:

2 dl bløtlagte cashewnøtter

3 ss kokoskrem (det tykke laget i kokosmelken)

2 ss olivenolje

4 ss lønnesirup

1 dl blåbær

1dl bringebær

1 dl solbær

1 ts vaniljepulver

Ha alle ingredienser i en blender å kjør til tykk masse. Smør utover bunnen å sett i fryser.

Bør tas ut litt før servering, men ikke lenge! Toppen blir fort myk.

Pynt gjerne med friske bær på toppen!