... du er her

Grønn smoothie

06.09.2021 - 10:25
Grønn smoothie

Innhold for 2 porsjoner

 

1 grønt eple med skallet på

1 neve frossen mango

1 -2 cm fersk ingefær

3 never fersk spinat

Litt vann – nok til å kjøre til smoothie -konsistens. Du kan bytte vann med eplenektar, eller benytte 50/50 med vann og nektar, om du ønsker litt søtere smak.

 

Denne smoothien inneholder ca. 250 g frukt og grønnsaker, hele 50 % av den daglige anbefalingen. Smoothien inneholder kun 100 kalorier om du bruker vann, så dette er et mettende, men kalorifattig mellommåltid.

 

Dette er et godt eksempel på volumspising😉 Har du hørt det uttrykket før?

Det handler rett og slett om å velge mat som gir stort volum uten masse kalorier.

Frukt og grønt er et godt eksempel! Hvis du sammenligner kaloriene i en sjokolade opp mot et eple, så vil kanskje den lille new energy sjokolade tilsvare samme kalorimengde som 3 epler. Eller 4 av smoothien over! Da skjønner man hva som metter mest! Så om du har et mål om å ned i vekt eller holde vekt, velg mat som gir en god porsjon uten å gi masse kalorier. Fyll på med ekstra grønnsaker, brukt frukt og grønt som snacks og som mellommåltid.