... du er her

Alt i panna

11.09.2021 - 12:51
Alt i panna

Hverdagen kan være hektisk, derfor er middag du kan forberede det meste av på forhånd perfekt.

Da får du hjemmelaget mat uten at du trener å stå lenge ved stekeovnen etter jobb.

Du trenger:

1 rødbet

3 poteter

2 gulrøtter

½ kålrot

1 løk

400 gram karbonadedeig

1 dl gryr fløte – melkefri (eller matfløte)

140 g tomatpuré

Krydder: kanel, paprika, gurkemeie, spisskummen

 

Dette kan du klargjøre på forhånd. Stek kjøttdeig med krydderet over. Smak til hvor mye smak du ønsker. Ønsker du den litt spicy kan du også bruke litt chilli.

Ha så kjøttdeigen i en tett beholder.

Del alle grønnsakene i små terninger (ha løk for seg om du kutter opp på forhånd slik at de andre grønnsakene ikke får mye løksmak).

Når maten skal lages: Ha litt olje i stekepannen og la grønnsakene godgjøre seg til de er møre. Rør innimellom. Ønsker du enda enklere metode som ikke trenger noe oppmerksomhet kan du putte grønnsakene i en ildfast form å sette de i stekeovnen på ca. 200 grader i 10 -15 minutter, steketid avhenger av størrelse på bitene og din stekeovn.

Anbefaler uavhengig av metode å ta siste del i stekepannen, ha grønnsakene og kjøttdeig i pannen og tilsett først tomatpuré, la det frese en liten stund,og tilsett så fløten. La det putre seg tykt.

Denne retten kan serveres som den er uten noe ekstra, eller du kan koke ris eller pasta til så det blir som en gryterett😊

Kaloriene i hele retten tilsvarer 1100 kalorier, så del i antall porsjoner det blir hos deg.

Husk at pasta/ris kommer i tillegg.