Vi har tidligere laget en oppskrift med restelapper, og nå skal du få en resteomelett. Som nevnt tidligere, kaster vi enorme mengder mat i løpet av året. Hele 74 kilo pr innbygger! Kanskje kan en rett som denne, bidra til litt mindre svinn fra ditt kjøleskapet?
Egg er en super matvare – egg er mettende, proteinrike, og en av de rikeste matvarene vi har når det gjelder innhold av vitaminer og mineraler. Hvis du i tillegg har i godt fyll som grønnsaker, blir dette et helt supert måltid. Retten passer også som middag på travle dager!
Bruk vår oppskrift som base, men ha i akkurat det du har i kjøleskapet😊
Base:
4 egg
Litt salt og pepper
Ca.1/2 dl melk/rømme/fløte/creme fraiche (kan kuttes ut) – bruk rester om noe er åpnet.
Litt raspet ost til topping.
Så hva har du tilgjengelig?
- Grønnsaksrester fra middagen – spiller ingen rolle om det er kokt eller bakt. Er de rå funker de også, men da kan de bli litt sprø i omeletten, ønsker du møre grønnsaker bør du steke/koke de på forhånd eller skjære i bittesmå biter.
- Rester av kjøtt, skinke og påleggsrester.
- Paprika, agurk, tomat, mais, sopp e.l som enten blandes i omeletten eller serves som salat på siden! Er de litt godt modne er det perfekt å bruke i omeletten.
* Andre grønnsaker som er begynt å bli litt slitne, for det merkes ikke i omeletten.
Omeletten kan serveres med brød eller uten!
Du blander basis-ingrediensene først, og så tilsetter du det du har å tilsette!
Ha deretter litt fett i stekepannen og sett platen på middels temperatur – ha i omelett-blandingen og legg et lokk over. La omeletten steke til den er gjennomstekt. Den vil også blåse seg opp å bli tykkere under stekingen.
Pass på at du ikke har for høy temperatur på stekepannen, da blir omeletten brent under!
Litt god tålmodighet mens du steker er topp!
Omeletten er også perfekt som varm kveldsmat- og ikke minst superdigg i matboksen på jobben dagen etter.
Vi har ikke regnet ut kalorier på denne oppskriften, da kalori-innhold vil variere ut fra hva man har i kjøleskapet.
Men dette blir en sunn og næringsrik rett!