... du er her

Havrekjeks - julegave

07.12.2021 - 11:54
Havrekjeks - julegave

Havrekjeks – perfekt som julegave

Hvert år stresser mange av oss med julegaver til familie, til venner, til barnas venner osv. Det blir heldigvis mer og mer vanlig å heller ta med en venninne på middag, gi et morsomt gavekort eller rett og slett droppe gavene. Vi lever jo i et samfunn med overflod, hvor de fleste har råd til å kjøpe det de trenger, akkurat når de trenger det.

Selv om jeg har alt jeg trenger synes jeg det er stas med gaver, både å gi og få! Jeg har de siste årene satt mer og mer pris på gaver som er hjemmelaget, og har også selv i mange år laget de fleste julegavene selv.

Derfor får du her en perfekt oppskrift på kjeks! De holder seg godt så lenge de er tørre og legges i boks, så du trenger ikke stressbake 21. desember!! Dessuten går kjeksene fort å bake :) 10 minutter + steketiden, så kommer du langt😉

Legg kjeksene i et Norges glass eller lignende, pynt med et fint bånd og lag et fint kort.

Du kan også ta et Norges glass og helle i en og en del av oppskriften. Hell slik at ingrediensene legger seg fint, lag for lag. Dryss hakket sjokolade på toppen. Skriv fremgangsmåten på et eget kort 😉 Husk å sende med en liten flaske lønnesirup. Da er det kun smør de må ha selv og det har de fleste i kjøleskapet.

Har flere år fått både kjeks og rundstykker i julegave på denne måten- og jeg synes det er en veldig gøy gave!

Til 15 kjeks trenger du:

4 dl havregryn

2,5 dl havremel

2 dl byggmel

1 dl lønnesirup

½ ts kanel

1 ts kardemomme

60 g mørk sjokolade (bruker du eks Berit Nordstrand tåles kjeksen også av personer med melkeallergi)

½ ts salt

1,5 dl smeltet smør eller raps kokos (raps kokos for melkefri)

Bland alle de tørre ingrediensene. Smelt smør og tilsett dette. Hakk sjokolade og bland inn.

Rør godt sammen. Form til runde baller og trykk de ca. 1 cm flate. Gjerne puff inn sidene litt så formen på kjeksene blir fine. Deigen kan være litt porøs, men sørg for at kjeksene henger sammen når de settes i ovnen, så blir resultatet nydelig.

Stekes på 180 grader i ca. 12 minutter, avkjøl på rist!

 

Lykke til, håper det smaker!