Kylling og grønnsaksris
Dette er en relativt enkel middagsoppskrift, men den krever litt tid da retten må koke en stund før den er ferdig.
Retten er veldig fin å varme opp, så det er heller ikke noe i veien for å lage den dagen før. Bare vær obs på at det kreves litt ekstra væske om man varmer opp, ellers kan maten brenne seg i gryta.
I denne middagen får du en god dose av 4 ulike grønnsaker😊
Oppskriften passer til 4 voksne
Du trenger:
1 ss smør
1 kinesisk hvitløk
1 løk
1 butternut gresskar
1 blomkål
2 poser fullkornsris – boil-in-bag (ikke boila in bag😉)
4 kyllingfileter
500 ml kyllingkraft
¼ ts paprika krydder
¼ ts karri
¼ ts basilikum
½ ts gurkemeie
1 ss rød currypaste
Fremgangsmåte:
Hakk hvitløk og løk i små biter. Del blomkål og gresskar i små biter, ca 1-2 cm store.
Ha smør i en jerngryte e.l og surr løk og hvitløk.
Tilsett så cyrrypaste og la det surre sammen et lite minutt.
Ha så i kyllingkraft. Tilsett deretter blomkål og gresskar.
La dette koke mens du deler opp kylling.
Del kylling i små biter og stek denne i en egen stekepanne. Dryss over krydder og rør godt mens kyllingen steker. Stek denne til den er gjennomstekt.