... du er her

Hverdagsbolognese

24.02.2022 - 15:15
Hverdagsbolognese

Denne retten blir bedre jo bedre tid du har, men den funker også i en fei. Slik de fleste hverdagsmiddager er.

Denne retten er proppfull at skjulte grønnsaker, har masse smak og er super lettvint å lage.

Dessuten kan du fint lage sausen på forhånd og bare varme opp😊

 

Du trenger til 2 – 3 porsjoner:

1 pakke karbonadedeig

1 pose fersk pasta (du kan også bruk spagetti om det er det du har)

2 gulrøtter

1 paprika

1 liten squash

1 gul løk

½ ts Oregano

1/3 ts Basilikum

Litt salt og pepper

Hakket tomat – en boks a 400 g.

1 ss olje

 

Stek kjøttdeig i en stekepanne som er litt romlig.

Ha olje i en kasserolle. Mens denne blir varm hakker du opp løk. Ikke tenk så mye på fasongen, du skal nemlig mose det etterpå allikevel😉 Ha løk opp i oljen og la den surre. Hakk samtidig opp gulrot, paprika og squash i små biter, små biter slik at det rekker å bli litt kokt. Ha resten av grønnsakene opp i kasserollen med løk og la det surre sammen noen minutter.

Tilsett så hakket tomat og krydder og la det putre så lenge du har tid til!

Når du nesten ikke har mer tid til å vente lenger, har du tomat og grønnsaks-blandingen i en blender og moser til en jevn masse. Hell så blandingen over karbonadedeigen som nå er ferdig stekt og la dette putre slik at det tykner litt.

Kok pasta, bruker du fersk pasta er den kokt på noen få minutter.

Hvis du synes tomatsausen blir litt sterk kan du tilsette litt melk/havremelk.

 

 

Totalt tilsvarer hele retten 1150 kalorier så del på antall porsjoner det blir hos deg😊