Hva er vel bedre enn det?
Disse er super enkle å lage, men trenger minst 10 – 15 minutter på å svelle. Så om du velger å lage disse til lunsj kan det være praktisk å lage røra på morgenen.
Vaflene holder seg saftige lenge og er perfekte i matpakken.
Du trenger:
4 dl havremelk – eller vanlig melk (jeg synes havremelk er søtere og derfor egner seg godt i røre)
4 egg
1 dl havremel
1 dl havregryn
1,5 dl hvetemel
2 ss melange flytende
2 ts vaniljesukker
½ ts kardemomme
½ raspet squash – riv på tynn rasper. Jeg bruker også skallet siden jeg bruker økologisk squash. Har du ikke økologisk squash ville jeg fjernet skallet først.
Bland først det våte, rasp deretter squash og bland inn den. Deretter har du de tørre ingrediensene i røra og pisker godt. La den stå å svelle i minst 10 – 15 minutter.
Stek så i vaffeljern. Om jernet må smøres avhenger litt av om jernet ditt er vant til å smøres. Jeg brukte litt melange i jernet her, dette er ikke regnet med i kaloriene.
Totalt: 1403 kalorier. Jeg har ikke regnet pr plate fordi hvert vaffeljern er ulikt, så mengde kalorier pr plate avhenger av størrelsen på jernet ditt😉 Så del totale antallet kalorier på antall plater om du vil vite kaloriene i en vaffel.
Ikke minst – nyt! Disse er digge altså!