Grønnsaksbrød
Baker du ditt eget brød?
Jeg har endelig funnet en oppskrift som blir velykket hver gang! Også når jeg tilsetter en del grønnsaker.
Brødet blir super saftig av grønnsakene!
Dette er ikke det groveste brødet – 33 % grovt. Men ønsker du et grovere brød kan du bytte ut litt av hvetemelet med sammalt mel. Jeg har testet med 1 liter hvetemel og resten grovt mel og det fungerte greit. Om du tilsetter mye grovt mel, kan være utfordrende å få brødene luftige, så ta deg tid og la deigen heve godt.
Til tre brød trenger du:
2 liter hvetemel
½ liter havremel
½ liter sammalt mel
1 pose gjær
½ dl sesamfrø
14 dl vann – lunkent
2 raspede gulrøtter
1 raspet squash
Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin, helst i 7-10 minutter.
Dekk til å la det stå på kjøkkenbekken til det har hevet til dobbel størrelse.
Bruk litt hvetemel og kna deigen litt. Bak så ut til 3 like store brød.
Ha i brødformer, om du må smøre formen avhenger av typen form du har.
La brødene heve til de kommer over kanten på brødformen.
Stek nederst i ovnen, sett ovnen på 200 grader når brødene skal inn og la dem steke i 50 – 55 minutter.
Ta ut brødene fra ovnen og ut av formen, og la dem kjøle seg ned på rist.
Totalt: 6103 kalorier – hvert brød er 2034 kalorier. Del på antall brødskiver du får av brødet.