... du er her

Meksikansk gryterett

18.05.2022 - 19:08
Meksikansk gryterett
Hjemmelaget meksikansk gryterett I kjøpt pose-gryterett får du ikke så mye grønnsaker. Totalt er mengden 19 % grønnsaker i en toro pose med gryterett. Men i denne gryteretten som du lett lager selv vil over 50 % være grønnsaker! Det beste av alt, det tar faktisk ikke noe særlig lengre tid😉 Det er bare å kutte grønnsaker og steke kjøttdeig(steke kjøttdeig må du jo med pose-gryterett også) Etterpå er det bare å la det hele putre til det er ferdig. Ingredienser til fire porsjoner: 400 g karbonadedeig 1 gul løk 1 fedd hvitløk 2 stk paprika 5 dl oksekraft 2 dl ris (ikke hurtigkokt) 2 ss tomatpure 1 dl ketchup 1 boks mais 1 boks sorte bønner Salt og pepper Litt oregano. Hvordan: Stek kjøttdeigen så den er klar. Ha litt olje i en gryte. Hakk løk, hvitløk og paprika. Surr dette til det gyldent. Lag en liten grop midt i og ha i tomatpure, la det surre litt før du rører alt sammen. Tilsett så ketchup og kjøttdeig. Ha i oksekraft. Ha i ca. 2 dl ris. Rør godt og la det putre litt igjen. Rør innimellom. Hvor lenge det skal koke/putre avhenger av koketid på risen du benytter. Men ca 20 – 30 minutter brukte jeg. Tilsett hermetisk avrent mais og hermetiske sorte bønner(husk å skyll disse før bruk) når det gjenstår ca 10 minutter av koketiden. Server gjerne gryteretten med en frisk salat. Totalt inneholder retten 1114 kalorier. Deler du på 4 porsjoner blir det 278 kcal pr porsjon. Per porsjon i ferdig gryterett ville det vært ca. 500 kalorier, så dette er et mer kalorifattig alternativ.