Havrekjeks
Perfekt når man er sulten før middag, som et lite mellommåltid på jobben, eller når man er på farten og bare trenger litt påfyll. Kjeksene er digge både med og uten pålegg.
Du trenger:
6 dl havregryn
2,5 dl ekstra lettmelk
50 g smør – smeltes
1 ss sukker
2 ts bakepulver
2,5 dl siktet speltmel (hold av litt til utbakingen)
Hvordan: Bland først havregryn og melk og la dette svelle i ca. 10 minutter.
Smelt smør, og tilsett dette sammen med de øvrige ingrediensene og kjør i mikser.
La litt mel være igjen slik at du har til utbakingen om det blir behov for det.
Kjevle deigen 2-3 mm tykk og stikk ut med et rundt glass. Størrelsen på glasset avgjør størrelsen på kjeksen.
Stek i 9 -11 minutter midt i ovnen på 200 grader.
Normale kjøkkenglass på 12 cm gir ca 60 kalorier pr kjeks om du er nysgjerrig på det.
Håper det smaker!