Pizzasnurrer
Pizzasnurrer er perfekt som lunsjmat, turmat, ha i fryseren mat…. ja, generelt er de bare helt supre å ha på lur😊
Du kan fylle de med akkurat det du ønsker, og de er perfekte å varme opp i ovnen eller på bålet.
Disse pizzasnurrene er ekstra grove, så de er også fine som litt mer mettende tur,- eller lunsjmat.
Til deigen trenger du:
1 pose tørrgjær
100 g emmer
200 g grovbakst mel/grovt mel – du kan bruke kun grov spelt, men øk da væskemengden bittelitt
150 g grov spelt
250 g speltmel fin
Litt salt
Litt sukker
1 ss olje
4,5 dl lunkent vann
Rør ut gjæren i en bolle med det lunkne vannet. Tilsett så resterende ingredienser og la en kjøkkenmaskin gjøre jobben i ca. 5 minutter.
La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
Del deigen i 2 like store deler. Kjevle så ut en og en slik at leivene blir firkantet.
Så kommer vi til fyllet.
Jeg har laget to ulike varianter til deg. NB! Bruker du bare den ene, så må du lage dobbelt så mye.
Variant 1:
9 ss ketchup
2 ss oregano
1 liten løk - hakket
½ paprika – i små biter
4 stk kokt skinke hakket i biter
Variant 2:
4 ss pesto
4 stk kokt skinke hakket i biter
1 liten løk - hakket
1 tomat – i små biter
Ca. 40 gram pepperoni
Når du har bakt ut deigen fordeler du ketchup eller pesto utover deigen med en slikkepott.
Ha så over oregano og de øvrige ingredienser.
Rull deretter deigen til en lang pølse. Del så opp i ca. 2 cm tykke skiver og legg de på et stekebrett med bakepapir. Trykk gjerne snurrene litt flate når du har lagt de på stekebrettet.
Hvis du ønsker kan du drysse over litt raspet ost på hver av pizzasnurrene.
La snurrene etterheve i ca. 30 minutter.
Stek så midt i ovn på 220 grader i 10-15 minutter.
Totalt blir det ca. 30 – 32 pizzasnurrer, litt avhengig av tykkelse😉
Kalori pr. pizzasnurr med ketchup: 96 kcal, med pesto: 120 kcal
Kaloriene i disse er ikke medregnet ost som topping.