Rundstykker
Perfekte å ha i fryseren og ta opp ved behov.
Du trenger:
600 g hvetemel
100 g havregryn
1 pk gjær
½ dl sesamfrø
4 dl vann
3 dl yoghurt – gjerne gamle rester som ikke har blitt brukt opp. (Jeg brukte opp en jordbæryoghurt som nærmet seg utløpsdato. Perfekt å bruke i bakst😉)
Fremgangsmåte:
Ta frem yoghurt slik at den blir litt lunken før du baker med den. Er du uheldig kan kald yoghurt drepe gjæren og du får flate rundstykker.
Bland alt det tørre. Rør ut gjær i lunkent vann.
Kjør i mikser, tilsett litt og litt av yoghurten.
Du kan også røre det sammen uten mikser.
La så deigen heve til dobbel størrelse.
Form til 18 rundstykker. Legg de på stekebrett med bakepapir.
La rundstykkene etterheve i ca. 30 minutter.
Stek i ovn på 230 grader i ca 17-20 minutter. Følg med – steketid kan variere fra ovn til ovn.
Kalorier – 97 kcal pr rundstykke.