Smuldrepai – må spises varm😉
Denne paien er så digg. Du kan bruke bærbunnen med de bærene du selv ønsker. Jeg liker best bringebær, blårbær eller skogsbær.
Hvis du bruker hagebær, eks rips kan de være litt sure så da ville jeg droppet limesaft og vurdert om man må bruke litt mer søtt sammen med bærene.
Bærbunn:
200 g bringebær
1 ss kokosblomstsukker/hvitt sukker
(kan sløyfes for syrligere kake)
½ ss vaniljesukker
2 ss limesaft
Bland dette godt sammen og press det ned i bunnen på en medium paiform.
Sett stekeovnen på 200 grader – over og undervarme.
Smørblanding
50 g romtemperert smør
1 dl speltmel
1 dl havregryn
½ dl kokosblomstsukker/hvitt sukker
1 klype knust havsalt
Bland dette i en mikser eller for hånd slik at smør blandes godt med det øvrige.
Trykk dette på toppen av bærbunnen.
Stek midt i ovnen i 25 minutter.
Server med en kule vaniljeis, vaniljekesam eller litt vaniljesaus. Du kan også fint spise den som den er.
Perfekt som hjemmelaget kosemat eller til du får kaffegjester. Den kan fint varmes dagen etter og er like god.