Tomatsuppe – perfekt til kjøligere høstkvelder.
Supper er faktisk veldig enkle å lage selv, da får man veldig mye mer grønnsaker inn i suppa og det blir fyldig på en helt annen måte enn posesuppe.
I en kjøpt tomatsupper får du: tomat 26 %, maisstivelse, hvetemel, sukker, salt, skummetmelk, rapsolje, aroma, løk, gjærekstrakt, fargestoff (paprikaekstrakt). Maisstivelse trenger du ikke, aroma trenger du ikke, gjærekstrakt trenger du ikke og fargestoff..
Mens om du lager selv får du over 75 % av innholdet fra grønnsaker og du får heller ingredienser du egentlig ikke trenger.
Et tips er å doble porsjon og fryse ned i porsjoner, da har du til travle dager også😊
Dette er min favorittsuppe.
Til ca. 4 porsjoner
2 ss smør
2 løk
4 fedd hvitløk
4,5 dl grønnsaksbuljong (du kan også bruke grønnsakskraft)
2 pakker hakket tomat a 400 g hver
2 gulerøtter – hakkes i små biter
½ spisspaprika
Krydder – basilikum, salt, oregano, paprika, hvitløk, gurkemeie og ingefær.
1 ts sukker – gjør at tomat få mindre bitter/ sur smak
Stek løk og hvitløk i litt smør i en kasserolle. Tilsette buljong.
Ha så i gulrot og hakket paprika og la dette putre litt.
Tilsett så tomat, krydder og sukker.
La det koke i ti minutter.
Hell så supper i en blender/ bruk en stavmikser så får du en helt glatt suppe.
Server som den er eller sammen med kokte egg og en skive brød.
Denne er også super å varme opp eller i termos som jobblunsj!
Velbekomme😊