... du er her

Tomatsuppe

25.10.2022 - 15:31
Tomatsuppe

Tomatsuppe – perfekt til kjøligere høstkvelder.

 

Supper er faktisk veldig enkle å lage selv, da får man veldig mye mer grønnsaker inn i suppa og det blir fyldig på en helt annen måte enn posesuppe.

I en kjøpt tomatsupper får du: tomat 26 %, maisstivelse, hvetemel, sukker, salt, skummetmelk, rapsolje, aroma, løk, gjærekstrakt, fargestoff (paprikaekstrakt). Maisstivelse trenger du ikke, aroma trenger du ikke, gjærekstrakt trenger du ikke og fargestoff..

Mens om du lager selv får du over 75 % av innholdet fra grønnsaker og du får heller ingredienser du egentlig ikke trenger.

Et tips er å doble porsjon og fryse ned i porsjoner, da har du til travle dager også😊

 

Dette er min favorittsuppe.

Til ca. 4 porsjoner

2 ss smør

2 løk

4 fedd hvitløk

4,5 dl grønnsaksbuljong (du kan også bruke grønnsakskraft)

2 pakker hakket tomat a 400 g hver

2 gulerøtter – hakkes i små biter

½ spisspaprika

Krydder – basilikum, salt, oregano, paprika, hvitløk, gurkemeie og ingefær.

1 ts sukker – gjør at tomat få mindre bitter/ sur smak

 

Stek løk og hvitløk i litt smør i en kasserolle. Tilsette buljong.

Ha så i gulrot og hakket paprika og la dette putre litt.

Tilsett så tomat, krydder og sukker.

La det koke i ti minutter.

Hell så supper i en blender/ bruk en stavmikser så får du en helt glatt suppe.

 

Server som den er eller sammen med kokte egg og en skive brød.

Denne er også super å varme opp eller i termos som jobblunsj!

Velbekomme😊