Førjulscookies?
Det er godt med noe søtt til kaffen. Dette er ikke supersunne kjeks, men de er superdigge med julesmak. Og en kjeks i ny og ne er ingen krise.
Dessuten er disse kjeksene laget fra bunnen av så det ingen gunstige tilsetningsstoffer eller rare ingredienser.
De er dessuten superfine, så de er perfekte å putte i glass å gi bort i julegave.
Du trenger:
150 g romtemperert smør
50 g sukker
75 g brunt sukker
1 egg
250 g speltmel
60 g havregryn
½ ts bakepulver
½ ts natron
¼ ts salt
Julecookiekrydder:
1 ts kanel
¼ ts kardemomme
¼ ts ingefær
¼ ts nellik
¼ ts malt pepper
Fremgangsmåte
- Sett ovn på 160 grader varmluft.
- Klargjør to stekebrett med bakepapir
- Rør smør og sukker sammen, slik at det blir luftig. Tilsett så egg. Rør deretter gradvis inn mel, havregryn, bakepulver, natron, salt og pepperkakekrydder sammen med det våte.
- Bruk en spiseskje og rull i hånden ca 20 like stor kuler på stekebrettet.
- Flat kulene litt ut med hånden.
- Stek så i 14 -16 minutter
- Legg kjeksene på rist og la de avkjøle.
- NB husk de må være helt avkjølt om de skal legges på glass!!