... du er her

Brokkoligrateng

11.01.2023 - 10:42
Brokkoligrateng

Brokkoligrateng

Denne middagen er perfekt å lage klar kvelden før og bare steke når du kommer hjem fra jobb.

Du kan bruke de grønnsakene du har tilgjengelig, og du kan lage vegetarisk om du ønsker det. Det kan være greit å ha brokkoli som base og løk tilfører god smak. Jeg brukte i tillegg en sliten paprika. Grateng er en perfekt måte å bruke opp rester av grønnsaker på. Gulrot, sopp og mais passer også godt i blandingen synes jeg.

 

 

Dette brukte jeg:

1 brokkoli

1 paprika

1 løk

1 fedd hvitløk

1 ss smør

1 ss smør til hvit saus

1 ss mel ca.

2,5 dl melk

1 dl raspet ost

1 pakke kjøttdeig/ vegetarisk – kidneybønner

2 porsjoner kokt fullkornmakaroni

½ ts salt

¼ ts pepper

1 ts paprikakrydder

 

Fremgangsmåten er stegvis.

Kjøttdeig stekes i panne med litt smør/teflonpanne uten smør.

Legg til side. Brun hvitløk og løk i stekepannen, tilsett så hakket paprika.

Når dette er klart kan det blandes med kjøttdeigen.

Samtidig som du bruner løk kan du koke opp vann, ha i litt salt og koke brokkoli i buketter i ca 5 min.

Sil av vann og ha brokkolien i en ildfastform sammen med kjøttdeigblandingen.

Du skal nå lage hvit saus.

Smelt smør i en kasserolle, tilsett hvetemel, tilsett litt og litt melk samtidig som du visper. La den tykne.

Smak til med salt, pepper og paprika.

Ha sausen over i ildfastformen og strø over raspet ost.

Stek på 180-200 grader til osten har smeltet. Ca. 10-15 minutter.