... du er her

Halvgrove horn

11.01.2023 - 10:44
Halvgrove horn

Grove horn

Jeg elsker å ha horn i fryseren:) Jeg elsker selvsagt ferske horn også- da er de jo aller best. Men horn er perfekt å fryse og ta opp når du trenger dem som lunsj eller til en god kveldsmat.

Du kan fylle de om du ønsker det.

 

Oppskriften er enkel:

4 dl grovt mel

4 dl hvetemel

3 ss sukker

50 g tørrgjær

60 g sukker

1 ts kardemomme

2 dl melk

1 dl vann

 

Bland alt det tørre, ha i litt og litt smør i miksmasteren. Tilsett så væsken – NB denne må være lunken, ca kroppstemperatur. Hvis du tar 2 dl kaldt melk, har i litt kaldt vann og litt kokt vann slipper du å varme i kasserolle.

 

La deigen heve til dobbel størrelse.

Del så deigen i to, og kjevle delene til to runde leiver. Del deretter disse i 8 biter som en pizza.

Ønsker du å fylle hornene gjør det du dette nå – jeg liker pesto,tomat, ost og skinke/ tomatsaus, oregano, kjøttdeig/skinke, paprika,løk og ost – mine favorittfyll. Om du blander alle ingrediensene i fyllet ditt kan du bare legge på en ss pr horn og det blir mindre søl.

Deretter ruller du hornet sammen fra den siden «pizzastykket» er størst og ruller helt inn.
Så legger du de ferdige hornene på stekebrett med bakepapir – form de gjerne litt med tuppen buet inn mot spissen på hornet.

La de etterheve til de øker godt i størrelse.

Stek så på 180 grader i 10 minutter.