Bakt havregrøt
Frokost og lunsj er ofte måltider som blir kjedelige. Man blir liksom stuck i en rutine og spiser den samme maten lenge – hver dag- helt til man går skikkelig lei!
Derfor skal du få en ny variant av meg nå!
Denne kan du lage klar kvelden før og så bare steke den på morgenen, siden den tar litt tid å steke.
Den kan også brukes som en digg kveldsmat altså – for denne smaker nemlig kake😉
Du trenger:
1 dl havregrøt
1/3 banan
1 ss lønnesirup
0,75 dl melk/havremelk for melkefri variant
1 ts chiafrø
½ ts kanel
¼ ts vaniljepulver
¼ kardemomme
Halv neve hakkede nøtter (velg type selv, jeg liker valnøtter best)
½ dl frosne bær (blåbær, bringebær, skogsbær).
1 ts smør
Fremgangsmåte:
Sett stekeovn på 200 grader.
Bruk smør til å smøre en ildfast form.
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Mos banen og rør inn den.
Rør inn melk og bær.
Ha ingrediensene i en rund liten ildfast form. Ca 13*13 er perfekt.
Jeg brukte en rund ikeaform.
Stek på 200 i ca. 25 – 30 min. Etter 25 minutter stikk i grøten med en gaffel – det skal ikke bli med deig opp med gaffelen. Da trenger den mer steketid.
Om du er interessert i kaloriinnhold har denne retten ca. 200 kalorier.