Digge snackskuler med masse næring!
Disse har jeg laget med dadler, valnøtter og gresskarkjerner.
Kulene gir kroppen godt med fiber og er mettende, så de er et bedre valg en sjokolade😉
Fra dadlene får du masse kalium – kalium er viktig for normal muskelfunksjon og bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk. De er dessuten er god kilde til kostfiber – som er gunstig for fordøyelsen vår.
Valnøttene har høyt innhold av umettet fett, som bidrar til et normalt kolersterolnivå i blodet. Valnøttene er også en god kilde til kostfiber. I tillegg inneholder de godt med tiamin, vitamin B6, folat, magnesium, fosfor og kopper. De er også en kilde til jern, kalium og sink – en supermatvare med andre ord! Valnøtter kan ha påvirkning på fordøyelse, fremme normal energiomsetning, og redusere tretthet og utmattelse.
Gresskarkjerner er også supre – de har høyt innhold av blant annet vitamin E. De har dobbelt så mye jern som mandler og mer en dobbelt så mye magnesium som andre frø og nøtter. Om ikke det var nok så har faktisk gresskarfrø mer protein per gram enn både kylling og biff!
Men vet du hva som er best av alt? De er supergode! 😉
Oppskrift:
36 g valnøtter
14 g gresskarkjerner
100 g dadler (fjern stein om du har kjøpt dadler med stein)
3 ts kakao
½ ts maldonsalt -knuses
Ha alle ingrediensene i en food prosessor – kjør til alt er knust.
Ta ut og kna deigen sammen, den skal være klebring og binde seg fint sammen.
Del i biter – etter ønsket størrelse. Rull til kuler.
La kulene være som de er eller rull i kakao, kokosmasse, rå-lakrispulver – ja – det du måtte foretrekke.
Legg i fryser 30 minutter før servering. Etter det kan de oppbevares i kjøleskap.
Håper du liker de!
Hvis du har kalorifokus – 705 kalorier i hele oppskriften. Jeg lagde ca 15 kuler = 47 kcal pr kule.
Del 705 på antall kuler du lager for å vite kalorimengden.