Hjemmelagde pølsebrød til påske– digg og mer næringsrikt
De kjøpte pølsebrødene metter lite og er ofte av lyst mel. Her får du en halvgrov variant som passer perfekt til påskegrillingen😊
Oppskrift:
400 g speltmel ( + ca. 40 g)
100 g grovt speltmel
0,5 ts salt
3 dl lunken melk – jeg brukte havremelk pga allergi
1 ss honning
0,5 pakke fersk gjær
2 egg
4 ss smør (smeltet)
1 egg til pensling
Sesamfrø til pynt
Framgangsmåte:
- Finn en bolle og bland mel og salt.
- Varm melk i en kasserolle til melka holder kroppstemperatur – løs deretter opp honning og gjær i melka.
- Vips så eggene inn i væskeblandingen og tilsett smeltet smør.
- Ha gjærblandingen over i det tørre og elt deigen til den er smidig. Enten for hånd eller med maskin – du trenger ikke å elte særlig lenge, kun til deigen er god å jobbe med. Ha i litt og litt av de 40 g ekstra mel til deigen har fin konsistens- ikke alt for klissete.
- La deigen heve et lunt sted til den får ca. dobbel størrelse.
- Del deigen i 8-10 deler – alt etter ønsket størrelse på pølsebrødene.
- Fordel pølsebrødene på bakepapir på stekebrett og trykk dem ca. 1 cm tykke.
- La de så heve til dobbel str, ca. 1 time under et håndkle.
- Pensle med egg og pynt med sesamfrø (sesamfrøene kan droppes, de faller lett av så de er mest egnet om man spiser ute- men det ser fint ut) 😊
- Stekes til de er lett gyllenbrune. 225 grader over og undervarme midt i ovnen – 8 – 10 minutter. FØLG MED; steketid kan variere mye fra ovn til ovn.
Pølsebrødene er nydelige når de er nystekte, men kan også fryses. Anbefaler i tilfelle å la dem tine i kjøleskap eller kjøkkenbenk – deretter varme litt lett på grillen før servering.
God påske! :)