... du er her

Pølsebrød

29.03.2023 - 10:14
Pølsebrød

Hjemmelagde pølsebrød til påske– digg og mer næringsrikt

 

De kjøpte pølsebrødene metter lite og er ofte av lyst mel. Her får du en halvgrov variant som passer perfekt til påskegrillingen😊

 

Oppskrift:

400 g speltmel ( + ca. 40 g)

100 g grovt speltmel

0,5 ts salt

3 dl lunken melk – jeg brukte havremelk pga allergi

1 ss honning

0,5 pakke fersk gjær

2 egg

4 ss smør (smeltet)

1 egg til pensling

Sesamfrø til pynt

 

Framgangsmåte:

  1. Finn en bolle og bland mel og salt.
  2. Varm melk i en kasserolle til melka holder kroppstemperatur – løs deretter opp honning og gjær i melka.
  3. Vips så eggene inn i væskeblandingen og tilsett smeltet smør.
  4. Ha gjærblandingen over i det tørre og elt deigen til den er smidig. Enten for hånd eller med maskin – du trenger ikke å elte særlig lenge, kun til deigen er god å jobbe med. Ha i litt og litt av de 40 g ekstra mel til deigen har fin konsistens- ikke alt for klissete.
  5. La deigen heve et lunt sted til den får ca. dobbel størrelse.
  6. Del deigen i 8-10 deler – alt etter ønsket størrelse på pølsebrødene.
  7. Fordel pølsebrødene på bakepapir på stekebrett og trykk dem ca. 1 cm tykke.
  8. La de så heve til dobbel str, ca. 1 time under et håndkle.
  9. Pensle med egg og pynt med sesamfrø (sesamfrøene kan droppes, de faller lett av så de er mest egnet om man spiser ute- men det ser fint ut) 😊
  10. Stekes til de er lett gyllenbrune. 225 grader over og undervarme midt i ovnen – 8 – 10 minutter.  FØLG MED; steketid kan variere mye fra ovn til ovn.                                                                                                                                                 

 

Pølsebrødene er nydelige når de er nystekte, men kan også fryses. Anbefaler i tilfelle å la dem tine i kjøleskap eller kjøkkenbenk – deretter varme litt lett på grillen før servering.

God påske! :)