Soppsuppe med kalkunbacon og hvitløksbrød.
Les hele oppskriften før du starter, for det er fordelaktig å starte med baguettene om du ønsker å lage disse 😊
Når jeg lager hjemmelaget suppe tenker jeg alltid, hvorfor gjør jeg ikke dette oftere.
Denne ble supergod. Du kan lage den melkefri/laktosefri eller med vanlig matfløte om du ønsker det.
Jeg synes den er både kjempegod og mettende.
Du trenger:
600 gram sopp – jeg brukte i hovedsak sjampinjong og litt kantarell.
500 g kraft – jeg hadde oksekraft i (grønnsakskraft er nok også gull)
3 stk sjalottløk
3 dl matfløte/gryr fløte
Litt salt og pepper
2 ss smør
Kalkunbacon til topping
Hvordan:
Ha smør i en kasserolle og smelt. Stek hakket sjalottløk til den er gylden. Ha deretter i sopp i små biter. La de frese i ca. 20 minutter.
Tilsett litt salt og pepper. Ha så i oksekraft og fløte og la det putre i 1 – 1,5 time.
Hakk deretter kalkunbacon i biter og stek raskt i stekepanne.
Mens du steker kalkunbaconet, kan du stavmikse eller kjøre suppen i en blender til den blir helt glatt.
Server suppen med kalkunbacon på toppen.
Ekstra godt blir det om du lager disse hvitløksbrødene til.
Denne oppskriften gir 8 baguetter:
410 gram hvetemel
0,5 pose tørrgjær
1 ts salt
2 ss ekstra virgin olivenolje
1,5 ss tørket oregano
3 dl vann
Bland de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin med eltekrok.
Bland sammen med lunkent (kroppstemperert) vann og ha i oljen tilslutt.
Se om deigen blir grei, den skal slippe kantene på kjøkkenmaskinen. Gjør den ikke det så tilsett litt mer vann/mel alt etter konsistens på deig.
La så maskinen gå i 15 minutter. Etter dette skal deigen heve til dobbel størrelse.
Ha deigen på benken, del i 8 og lag avlange baguetter.
La disse heve under et klede i ca.30 minutter.
Dytt så baguettene flate og lag et kryss i dem med en kniv.
Stek på over og undervarme 220 grader i 25 minutter.
La de så hvile noen minutter før du skjærer opp krysset.
Stapp kryddersmør (se under) i sprekken på baguettene og la dem så steke enda 5 minutter så smøret smelter.
Du kan også toppe dem med litt ost/parmesan på toppen om du ønsker det.
Kryddersmør:
100 gram smør
2 stk hakkede kinesiske hvitløk
2 ss sitronsaft (gjerne fra fersk sitron)
Litt salt og pepper
Romtemperer smør. Ha smøret i en kjøkkenmikser sammen med de andre ingrediensene og bland godt. Du kan også blande alt for hånd med en slikkepott eller lignende.