... du er her

Soppsuppe med brød

03.05.2023 - 09:21
Soppsuppe med brød

Soppsuppe med kalkunbacon og hvitløksbrød.

Les hele oppskriften før du starter, for det er fordelaktig å starte med baguettene om du ønsker å lage disse 😊

Når jeg lager hjemmelaget suppe tenker jeg alltid, hvorfor gjør jeg ikke dette oftere.

Denne ble supergod. Du kan lage den melkefri/laktosefri eller med vanlig matfløte om du ønsker det.

Jeg synes den er både kjempegod og mettende.

 

Du trenger:

600 gram sopp – jeg brukte i hovedsak sjampinjong og litt kantarell.

500 g kraft – jeg hadde oksekraft i (grønnsakskraft er nok også gull)

3 stk sjalottløk

3 dl matfløte/gryr fløte

Litt salt og pepper

2 ss smør

Kalkunbacon til topping

 

Hvordan:

Ha smør i en kasserolle og smelt. Stek hakket sjalottløk til den er gylden. Ha deretter i sopp i små biter. La de frese i ca. 20 minutter.

Tilsett litt salt og pepper. Ha så i oksekraft og fløte og la det putre i 1 – 1,5 time.

Hakk deretter kalkunbacon i biter og stek raskt i stekepanne.

Mens du steker kalkunbaconet, kan du stavmikse eller kjøre suppen i en blender til den blir helt glatt.

Server suppen med kalkunbacon på toppen.

 

Ekstra godt blir det om du lager disse hvitløksbrødene til.

 

Denne oppskriften gir 8 baguetter:

410 gram hvetemel

0,5 pose tørrgjær

1 ts salt

2 ss ekstra virgin olivenolje

1,5 ss tørket oregano

3 dl vann

Bland de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin med eltekrok.

Bland sammen med lunkent (kroppstemperert) vann og ha i oljen tilslutt.

Se om deigen blir grei, den skal slippe kantene på kjøkkenmaskinen. Gjør den ikke det  så tilsett litt mer vann/mel alt etter konsistens på deig.

La så maskinen gå i 15 minutter. Etter dette skal deigen heve til dobbel størrelse.

Ha deigen på benken, del i 8 og lag avlange baguetter.

La disse heve under et klede i ca.30 minutter.

Dytt  så baguettene  flate og lag et kryss i dem med en kniv.

Stek på over og undervarme 220 grader i 25 minutter.

La de så hvile noen minutter før du skjærer opp krysset.

Stapp kryddersmør (se under) i sprekken på baguettene og la dem så steke enda 5 minutter så smøret smelter.

Du kan også toppe dem med litt ost/parmesan på toppen om du ønsker det.

 

Kryddersmør:

100 gram smør

2 stk hakkede kinesiske hvitløk

2 ss sitronsaft (gjerne fra fersk sitron)

Litt salt og pepper

Romtemperer smør. Ha smøret i en kjøkkenmikser sammen med de andre ingrediensene og bland godt. Du kan også blande alt for hånd med en slikkepott eller lignende.