Grovbrød – enkelt og godt!
Hjemmebakt brød er mye bedre enn kjøpt. Hjemmebakt brød hever i sitt eget tempo, det er uten e- stoffer, det er uten ekstra gluten, og det er ofte grovere og bedre for mage og tarm-systemet.
Denne oppskriften er egentlig ganske rask, så dette brødet har du tid til å lage 😊 Bare sett av litt hjemme-aktivet du kan gjøre mens brødet hever og steker. Deretter kan du nyte, jeg lover brødet er verdt hevetiden!
Nok til et brød – du kan også doble oppskriften og bake to brød.
Jeg er mest glad i helt ferskt brød og baker derfor et om gangen.
Du trenger:
325 g siktet speltmel
125 g sammalt speltmel
½ pakke tørrgjær
½ ss salt
25 g solsikkekjerner
25 g gresskarkjerner
25 g havregryn
25 sesamfrø
25 g chiafrø
50 g linfrø
Ca 1 liter lunket vann
Bland mel, gjær og salt sammen i en stor bakebolle.
Rør deretter i resten av det tørre.
Ha så i lunket vann og rør deigen sammen for hånd.
Den skal være litt klissete.
Dekk til bollen og la deigen heve i ca 30 minutter.
Ha deigen over i en brødform med bakepapir – bør være en form som rommer minst 2 liter.
Fukt en slikkepott og fordel deigen jevnt utover i formen
Bruk solsikkekjerner som pynt.
La så deigen etterheve til den kommer over kanten /dobler størrelse.
La brødet steke på 225 grader i ca 40 minutter.
Ta så brødet ut av formen. Fjern bakepapir og legg brødet opp ned på ovnsristen og etterstek i ca. 15 minutter.
La brødet avkjøle på rist etter endt steketid- gjerne med et klede over.