... du er her

Grovbrød

22.05.2023 - 09:32
Grovbrød

Grovbrød – enkelt og godt!

Hjemmebakt brød er mye bedre enn kjøpt. Hjemmebakt brød hever i sitt eget tempo, det er uten e- stoffer, det er uten ekstra gluten, og det er ofte grovere og bedre for mage og tarm-systemet.

Denne oppskriften er egentlig ganske rask, så dette brødet har du tid til å lage 😊 Bare sett av litt hjemme-aktivet du kan gjøre mens brødet hever og steker. Deretter kan du nyte, jeg lover brødet er verdt hevetiden!

 

Nok til et brød – du kan også doble oppskriften og bake to brød.
Jeg er mest glad i helt ferskt brød og baker derfor et om gangen.

Du trenger:

325 g siktet speltmel

125 g sammalt speltmel

½ pakke tørrgjær

½ ss salt

25 g solsikkekjerner

25 g gresskarkjerner

25 g havregryn

25 sesamfrø

25 g chiafrø

50 g linfrø

Ca 1 liter lunket vann

 

Bland mel, gjær og salt sammen i en stor bakebolle.

Rør deretter i resten av det tørre.

Ha så i lunket vann og rør deigen sammen for hånd.

Den skal være litt klissete.

Dekk til bollen og la deigen heve i ca 30 minutter.

Ha deigen over i en brødform med bakepapir – bør være en form som rommer minst 2 liter.

Fukt en slikkepott og fordel deigen jevnt utover i formen

Bruk solsikkekjerner som pynt.

La så deigen etterheve til den kommer over kanten /dobler størrelse.

La brødet steke på 225 grader i ca 40 minutter.

Ta så brødet ut av formen. Fjern bakepapir og legg brødet opp ned på ovnsristen og etterstek i ca. 15 minutter.

La brødet avkjøle på rist etter endt steketid- gjerne med et klede over.