God og enkel fiskemiddag
Jeg liker best middager som i all hovedsak lager seg selv. Ikke røring eller arbeid som krever at man står over gryta. Og aller helst vil jeg forberede middagen på forhånd slik at jeg etter jobb kun trenger å putte i ovn eller sette på kok.
Derfor har jeg laget en slik fiskemiddag til deg. Her kan du lage klar stappa på forhånd og bare varme opp den, og filetene kan gjøres klare til å bare settes rett i ovnen.
Jeg har også lurt inn litt blomkål og hvite bønner i stappa. Derfor får man en stappe med mer gunstig innhold for kroppen enn om man kun bruker potet. Dessuten påvirker det smaken veldig lite, det smaker potetstappe likevel.
Blomkål er en god kilde til protein, den har også masse vitamin C og kostfiber.
Hvite bønner er rike på kalsium, protein, folat, jern og kalium. De har også sunne plantestoffer som inneholder antioksidanter og kostfiber.
Så jeg håper du digger den!!
Det du trenger til 3-4 porsjoner er:
4 laksefileter
Disse legger du i en ildfast form og krydrer med salt og pepper.
Filetene skal stekes i ovn på 200 grader i ca. 15 minutter – til gjennomstekt. Steketid varierer fra ovn til ovn.
Potetmos:
5 poteter – del i terninger
1/3 blomkål – del i buketter
½ pakke hvite bønner.
2 ss smør
0,5 dl melk
Kok potet og blomkål til de er møre.
Når dette er kokt ferdig siler du av vannet, så tilsetter du hvite bønner, smør og melk og stavmikser dette godt. Eller kjør i food prosessor om du har det.
Smak til med salt og pepper.
Ønsker du er grovere stappe kan du også mose med gaffel, men jeg synes bønnene blir best mikset inn når man bruker litt mer redskap😉
Server gjerne med litt hakket agurk og evt litt sitron.
Nydelig og enkel hverdagsmiddag.