... du er her

Pitamiddag

13.07.2023 - 11:43
Pitamiddag

Pitamiddag

 

Digg middag med de grønnsakene du måtte elske!

Hjemmelaget pitabrød – 8 i oppskriften så frys de du ikke bruker så har du enda enklere middag neste gang😊

Denne oppskriften er til 2 porsjoner, men det nok pitabrød til 4😉

Er dere flere som spiser bruk 1 -1,5 kyllingfilet pr pers som regnestykke og lag grønnsaker etter behov.

Du trenger:

3 kyllingfileter som du deler i biter.

Marinade til kyllingfilet:

5 ss soyasaus, litt chilipaste, litt honning, hakket hvitløk.

Bland dette og legg kyllingbitene oppi. Vend de godt rundt og la de helst marinere minst 1 times tid. Gjerne mariner fra morgenen og helt til de skal stekes.

Hvis du baker pitabrød selv, ville jeg laget deigen og latt den heve mens jeg stekte kyllingen, hakket alt av grønnsaker og laget dressing.

 

Som tilbehør liker jeg:

3 never spinatblader

1 paprika

½ mango

2 tomater

1/3 agurk

½ boks mais

Hvor mye grønnsaker du kutter opp er litt opp til deg, jeg pleier som regel å hakke opp litt for mye med vilje og bruker dermed restene til lunsj dagen etter. Så mengden over er ca. mål, bruk gjerne mer om du spiser mer😊

Dressing:

½ boks mager kesam

½ hakket hvitløk

Litt gressløk

Litt hakket koriander

½ ts sitronsaft

Blandes og brukes om dressing inni pitabrødet.

Oppskrift på pitabrød om du vil bake selv:

25 g gjær

3 dl ekstra lett melk

1 ts salt

1 ss smør

Ca 450 g spelt mel

Hvordan: smuldre gjær i temperert melk. Tilsett så smør, salt og det meste av melet i bakebollen. Kjør det på lav hastighet til ingrediensene er godt blandet.

Øk hastigheten litt og elt i ca 10 minutter.

Spe på med mer mel ved behov.

Sett deigen et lunt sted og la den heve. Når deigen er dobbelt så stor deler du deigen i 8 like emner og kjevler de så runde som du får de.

Ha mel på bakebrettet og kjevle ut ca. 15 i diameter og 0,5 – 1 cm høye.

Sett ovn på 275 grader og stek brødene i 5 -8 minutter. Følg med!!

Avkjøl på rist.

 

Da er det bare å servere ferske pitabrød med friske grønnsaker, hjemmelaget dressing og marinert kylling!

NB. Velger du å kjøpe pitabrød, så gå gjerne for den variant som heter fullkorn😊