... du er her

Kjeks til kaffen

09.08.2023 - 10:16
Kjeks til kaffen

Havrekjeks – noe til kaffen

Dette er en tradisjon besteforeldrene våre var nøye på, men så spiste de kanskje ikke så mye snacks og godteri ellers, slik som vi gjør i dag.

Derfor har jeg laget semisunne – havrekjeks. Det betyr ikke at det er kjeks man skal spise ubegrenset av, men når suget etter noe søtt melder seg, kan man ta en kjeks med god samvittighet og vite at man har fått i seg noe relativt ok. Kjeksene har sunne ingredienser, de er hjemmelaget uten e-stoffer, og kanskje de også dekker søtsuget litt.

Du trenger:

100 gram mykt smør

½ dl sukker

3 ss lønnesirup

1 ts vaniljepulver

3 ½ dl havregryn

1 ½ dl landhvete (du kan bruke den typen mel du har, gjerne siktet spelt)

1 egg

1 dl ønsket fyll (jeg brukte tranebær, hakkede nøtter og litt hakket sjokolade, til sammen 1 dl)

 

La smøret bli mykt før du blander smør og sukker godt. Bland så inn resterende ingredienser. Jeg brukte en kjøkkenmaskin til å lage deigen til kjeksene.

Form deigen til runde boller før du trykker de 1,5 cm tykke.

Kjeksene stekes på stekebrett på 180 grader i ca. 15 minutter.

La de kjøle av på en rist og når de er helt avkjølt kan de oppbevares i en kakeboks.

Jeg lagde 24 kjeke – som da har 85 kcal pr stk med fyllet jeg brukte.

Du kan også velge å lage disse uten fyll – kalorimengden pr kjeks reduseres da med 10 kcal.