Vegetarkaker
Nå som helsedirektoratet mener vi skal spise enda mindre kjøtt er det på tide med en vegetar-oppskrift. Du finner komplett handleliste nederst i oppskriften for å ta med på butikken😊
Denne retten lager du enkelt på 10 minutter.
Vegetarkaker:
1 boks hermetiske hvite bønner – skylles godt i kaldt vann.
2 buketter blomkål (ca 1/6 del blomkål)
½ paprika
1 gulrot
2 ss potetmel
½ ts salt
¼ ts hvitløkskrydder
½ spisskummin
Hvordan:
Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til det blir en klebrig masse.
Ha litt olje i stekepannen og la den bli varm.
Form massen til runde baller, deretter klem de flate med hendene før du steker i pannen.
La de steke på medium varme og snu dem forsiktig. De henger ikke like godt sammen som butikkjøpte vegetarkaker😉
Jeg får til ca. 5 kaker av denne oppskriften, du kan beregne 2 -3 pr. person. Ønsker du å lage større porsjon kan oppskriften ganges opp.
Tilbehør:
4 poteter – kokes til de er møre.
½ paprika
10 sjampingjonger
1 løk
Del i biter og stek i stekepannen. Serveres med en liten ss eller to med rømme.
Håper du liker vegetarretten!
Komplett handleliste:
4 poteter
10 sjampingjong
1 paprika
1 pakke hvite hermetiske bønner
1 løk
1/6 blomkål
Spisskummin
Salt
Hvitløkspulver
Potetmel