Banankake – av brune bananer
Dette er en fin måte å bruke opp brune bananer på. Jeg har laget denne kaken flere ganger og den er perfekt som en liten søtbit i matboksen eller til ettermiddagskaffen. Det meste av det søte kommer fra bananene.
Visste du at du kan spise både brune og sorte bananer siden skallet beskytter bananen? Så lenge skallet er uten rifter og hull vil bananen nemlig være trygg å spise. En annen fakta om bananen er at den er svært rik på kalium. Kalium er et mineral som bidrar til å opprettholde normal kroppsfunksjon og er viktig for normal muskel- nerve- og hjertefunksjon. Kalium påvirker også blodtrykksregulering, nyrefunksjon og opprettholder normal væskebalanse i kroppen.
For å lage denne superkaken trenger du:
2 -4 brune bananer
2 egg
45 g smeltet smør
3 ss lønnesirup
1,5 dl melk
1 ts natron
2 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker
5 dl speltmel
Hvordan:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Mos banan med gaffel, bland først de våte ingrediensene og rør deretter inn de tørre ingrediensene.
Rør det godt sammen slik at det blir klumpefritt. (Det kan være noen bananklumper😉)
Ha kaken i en brødform kledd med bakepapir. Stek kaken i 45-50 minutter. For å se om kaken er ferdig stikker du en stekepinne/strikkepinnen i kaken og ser om pinnen er ren når den kommer ut.
Hvis du er nysgjerrig på næringsinnhold vil hele kaken inneholde 1900 kalorier. Del i tykkelser som du selv ønsker.
Denne kaken kan fint fryses og taes opp til servering.