... du er her

Smasha poteter og brokkoli

09.10.2023 - 10:34
Smasha poteter og brokkoli

Smasha potet og brokkoli

 

Dette er perfekt tilbehør til både kjøtt og fisk, synes jeg. For av og til er det digg med noe litt annerledes og nytt som tilbehør til middagen.

Dette ble faktisk så godt at vi spiste mer tilbehør enn kjøtt hos oss😊

 

Du trenger:

Poteter, gjerne med spiselig skall

Brokkoli

Olje

Salt og pepper

Parmesan

(mengde ut fra hvor mange dere er)

 

Bruk gjerne små poteter hvor du kan spise skallet.

Kok potetene en stund først, og damp så i lettsaltet vann. Ha deretter i brokkoli- bukettene(du kan selvfølgelig også bare koke poteter og brokkoli- poenget er at de skal bli møre)

Brokkolien trenger ca 7 -10 min dampetid.Potetene avhenger av størrelse. Jeg hadde små poteter og da tok det ca 15 -20 min.

Når potet og brokkoli er møre legger du dem over på et stekebrett. Så trykker du dem flate med ett glass.
Pensle over litt olje og strø på litt salt og pepper. Dryss deretter litt raspet parmesan over.

Stek så på 180 grader i ca. 15 minutter.

Passer svært godt til biff, men er også godt til laks spør du meg.

Håper du tester denne😊