Pastagryte
Denne gryta er perfekt å lage kvelden før og varme opp også.
Og den lager seg mer eller mindre selv! Gryta inneholder masse grønnsaker og er et næringsrikt måltid.
Til ca 3-4 porsjoner trenger du:
1 pakke hakket tomat
1 pakke grønnsakskraft 500 ml, eller utblandet grønnsaksbuljong.
Ca 300 g kjøttboller/mager grillpølse i biter
Pasta penne eller makaroniskruer – tilsvarende to porsjoner
1 paprika
2 gulrøtter
5 sopp
1 stor gul løk
1 hvitløksfedd
En god neve spinat
Litt smør
Litt paprikakrydder, chillikrydder og basilikum.
Hvordan:
Ha kasserollen på ovnen og varm en ss smør.
Hakk løk og hvitløk og ha i kasserollen med sammen med smøret
Tilsett så hakket gulrot (kan også raspes), paprika og sopp. La dette surre til det er blank.
Tilsett så hakket tomat og kraft.
Tilsett pasta og la dette putre til pastaen tar opp en del av kraften og sausen fra tomaten.
Krydre med ønsket krydder, jeg brukte paprika, chillikrydder og litt basilikum.
Når pastaen nærmer seg ferdig kokt tilsetter du kjøttboller/pølse og spinat. La det putre til dette er varmt.
Server i dype tallerkener og nyt en tomatbasert og sunn pastamiddag.