Bakt havregrøt
Dette er en undervurdert godsak, som nesten smaker kake😉
Jeg synes denne er helt super som kveldsmat, og som restelunsj dagen etter.
Grøten kan spises både varm og kald, men jeg liker den best varm.
Du trenger:
1 dl hakkede nøtter – jeg brukte valnøtter og pecan nøtter
2 dl havregryn
1 ts bakepulver
½ ts kanel
¼ ts salt
Dette er basen til grøten.
Eggeblanding – lag denne for seg
1,5 dl melk
1 god ss sukrin gold
1 egg
1 ss smeltet smør
Topping
2 dl frossen skogsbærblanding
Fremgangsmåte:
Sett stekeovn på 180 grader.
Hakk nøtter og rør dette sammen med resten av ingrediensene til basen i grøten.
Pisk sammen egg, melk, sukrin gold og smeltet smør. Bland dette inn i grøtblandingen med en gaffel.
Ha det så i en liten ildfast form.
Min form er ca. 17 *13 cm.
Topp grøten med frosne bær.
Bak grøten i ovnen i 40-45 minutter.
La den hvile i 10 minutter før servering.