... du er her

Grillsalat

12.07.2024 - 19:31
Grillsalat
Sommersalat og peanøtt-dressing

Lyst på en fargerik salat til grillmaten?
Denne salaten er veldig sprø og utrolig digg til grillet kylling. Den passer helt sikkert til andre grillvarianter også.
Litt om ingrediensene i salaten
Kål er en super kilde til vitamin C og K. Kål er også rik på kalium, og den er energifattig. Men vær obs på at store mengder rå kål kan gi luft i magen om man ikke vant til å spise det.
Gulrot er en super kilde til betakaroten, dette stoffet omdannes til vitamin A i kroppen og er viktig for normal hud og syn. Både kål og gulrot har i tillegg godt med kostfiber og er dermed gunstig for fordøyelsen vår.
Mango er en super kilde til vitamin C. Visste du at vitamin C øker opptaket av jern i kroppen vår? Mango er også en god kilde til folat som er et mineral som reduserer tretthet og utmattelse.
Smakspaprika er en super kilde til vitamin C den også, så denne salaten er rett og slett en vitamin C -bombe😉Paprika inneholder i tillegg en del B6 som er viktig for normal energiomsetting og reduserer tretthet.

Ble du enda mer fristet til å teste denne super-salaten nå? Håper det! :)

Salat 2 porsjoner:

Finsnitt hodekål – jeg brukte ca 1/8 av en stor kål
Finhakk en gulrot i tynne staver
1/3 mango – del i tynne staver
½ smakspaprika – del i tynne staver.
Vend sammen til en digg salat.

Peanøttsaus:
2 ss soyasaus
1 ss peanøttsmør
1 ss sitronsaft
Rasp 1/3 hvitløksfedd
Rasp en liten bit ingefær – smak til på mengde.
Ca. 0,5 vann – kokt – røres inn litt etter litt for ønsket konsistens på dressingen. Mengde du trenger kan variere ut fra type peanøttsmør.

Håper du får en flott grillsommer med masse god mat, hyggelige stunder og varme kvelder!