... du er her

Iskaffe

15.07.2024 - 09:01
Iskaffe

Iskaffe – på en to tre

Jeg elsker iskaffe, men dessverre er det sånn at den du kjøper i butikken ofte inneholder karregenan.

Karregenan er et e-stoff som er fullt tillatt, men som i forskning har vist å skape betennelse i tarmen hos forsøksdyr. Jeg forsøker derfor å unngå dette tilsetningsstoffet der jeg kan siden tarmhelsen er viktig for den helhetlige helsen vår. Etter press fra ulike kjente personer har dette e-stoffet bl.a. blitt fjernet i leverposteien fra stabburet. Om du sliter med litt ustabil mage og tarm, eller bare ønsker å teste om kroppen reagerer negativt på dette e-stoffet, kan det være greit å unngå det helt i en periode. I ingredienslista heter stoffet E407. NB! Det finnes også i is, som vi kanskje spiser mer av nå på sommeren.

 

Denne kaffen krever kun 3 ingredienser – eller 4 om du vil ha den litt søt. Du kan også lage den med ulike typer melk.

Du trenger:

1 ts. pulverkaffe

Isbiter 2-3 dl.

Melk (avhenger av størrelse på kopp og ønsket styrke på kaffe)

Evt. 1 eller 2 suketter

Alternative smaker: lettmelk med vaniljesmak eller lettmelk med sjokoladesmak.

 

Hvordan: Kok vann i vannkoker. Ha en liten ts. pulverkaffe i et krus. Tilsett kokt vann slik at det tilsvarer 0,5 dl og evnt. søtningen om du ønsker det. Ha deretter isbiter i et stort glass, gjerne masse isbiter. Hell over kaffen. (På den måten kjøler man kaffen raskt og du slipper en besk kaffesmak) Tilsett så melk til toppen av glasset.

Nyyyyt Ønsker du en mer kremete frappino kan du tilsette alle ingrediensene i en blender. Avkjøl da den sterke kaffen i isbiter først, så tilsetter du resten + ekstra isbiter før du kjører blandingen til en jevn masse.

Håper du digger denne <3