... du er her

Tagliatelle med scampi og grønnsaker

Tagliatelle med scampi og grønnsaker

Scampi er magert og proteinrikt. I tillegg inneholder scampi B-vitamin, D-vitamin og mineraler som kobber, selen og fosfor.

Chilli og paprika gir deg C-vitamin og A-vitamin, og løk og hvitløk gir antioksidanter, C-vitamin, B6, magnesium og kalium.

I løken finnes det også mange andre fantastiske stoffer, blant annet polyfenoler og svovelforbindelser som virker betennelsesdempende. 

Denne retten lager du på bare 15-20 min, og den smaker helt nydelig!

 

Ingredienser til 4 porsjoner:

4 porsjoner tagliatelle (ca 400 g tørr eller 600 g fersk)

40 scampi (ca 500 g)

Olivenolje til steking

1 rød chilli

2 hvitløksfedd

1 rød paprika

1 grønn paprika

1 rød løk

1 gul løk

1 terning fiskebuljong løst opp i 1 dl vann (bruk gjerne vannet du heller av pastaen om du ikke har saltet det for mye)

3 dl matfløte

1 skvis sitron

Evnt. litt salt og sitronpepper

 

Hvordan:

Tagliatelle kokes som anvist på pakken

Finhakk hvitløk og chilli. Kutt løk og paprika i litt store biter. 

Løs opp fiskebuljongen i vannet. 

Varm litt olje i panna og fres hvitløk og chilli i et par minutter på god varme. Hiv så oppi løk og paprika og wok dette sammen i et lite minutt. Tilsett buljong-vannet, fløten, en skvis sitron og scampiene. Skru ned varmen og la alt putre i 3-4 minutter. Smak til med salt og sitronpepper om nødvendig.

Om du vil blande sammen woken og pastaen eller serverer separat bestemmer du selv :)

 

Uansett: nyt maten og kos deg :)