Scampi er magert og proteinrikt. I tillegg inneholder scampi B-vitamin, D-vitamin og mineraler som kobber, selen og fosfor.
Chilli og paprika gir deg C-vitamin og A-vitamin, og løk og hvitløk gir antioksidanter, C-vitamin, B6, magnesium og kalium.
I løken finnes det også mange andre fantastiske stoffer, blant annet polyfenoler og svovelforbindelser som virker betennelsesdempende.
Denne retten lager du på bare 15-20 min, og den smaker helt nydelig!
Ingredienser til 4 porsjoner:
4 porsjoner tagliatelle (ca 400 g tørr eller 600 g fersk)
40 scampi (ca 500 g)
Olivenolje til steking
1 rød chilli
2 hvitløksfedd
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 rød løk
1 gul løk
1 terning fiskebuljong løst opp i 1 dl vann (bruk gjerne vannet du heller av pastaen om du ikke har saltet det for mye)
3 dl matfløte
1 skvis sitron
Evnt. litt salt og sitronpepper
Hvordan:
Tagliatelle kokes som anvist på pakken
Finhakk hvitløk og chilli. Kutt løk og paprika i litt store biter.
Løs opp fiskebuljongen i vannet.
Varm litt olje i panna og fres hvitløk og chilli i et par minutter på god varme. Hiv så oppi løk og paprika og wok dette sammen i et lite minutt. Tilsett buljong-vannet, fløten, en skvis sitron og scampiene. Skru ned varmen og la alt putre i 3-4 minutter. Smak til med salt og sitronpepper om nødvendig.
Om du vil blande sammen woken og pastaen eller serverer separat bestemmer du selv :)
Uansett: nyt maten og kos deg :)

