Jeg har litt dilla på kål for tiden. Og jeg er nok ikke den eneste.
Kål er sunt, godt og allsidig. Kål er faktisk regnet som en av de sunneste grønnsakene vi har i Norge. Den er full av herlige vitaminer, mineraler og fiber. Og glukosinolater som er kjemiske stoffer som kan hjelpe kroppen med avgifting, stimulere immunsystemet, beskytte mot kreft og redusere risikoen for Alzheimer og Parkinsons! :)
Denne kål og selleri-salaten er enkel å lage, og den holder seg i flere dager i kjøleskapet.
Og jeg synes den passer som tilbehør til nesten alt! Til både hvit og rød fisk, til rødt kjøtt og kylling. Og den er helt herlig i wraps! Om du vil kan du ha salaten som en hovedrett også, da er det bare å steke f.eks kylling eller biffstrimler og legge på toppen :)
Ingredienser:
3 ss majones
1ss olivenolje
1 ts hvitvinseddikk
1 ts honning
Noen dråper soyasaus
En dæsj sennep
En skvis sitron
1/2 ts sitronpepper
1/2 hodekål
4 stilker stangselleri
2 vårløk
Hvordan:
Kutt kålen i strimler og stangselleri og vårløk i biter og ha alt i en salatbolle.
Bland resterende ingredienser i en skål og rør godt sammen.
Tøm dressingen i skålen oppi salatbollen og bland til du ser at alt er godt fordelt.
Det var det! :) Nyt! :)
Kål og selleri- salat

